Wat is een speelotheek?

Speelotheek Bottendaal is een vrijwilligers initiatief. Wij vinden het belangrijk dat elk kind kan spelen. Spelen is onmisbaar voor de ontwikkeling van een kind. Aan elke periode van plezier met een bepaald speelgoed uit onze Speelotheek komt een einde. Dit is jammer voor het kind, maar hiermee leert het kind ook over delen.

Waarom een Speelotheek?

Een Speelotheek biedt jonge kinderen de mogelijkheid om kennis te maken met allerlei soorten speelgoed. Door speelgoed te lenen, kunt je proberen, wat je kind echt leuk vindt, zodat je veel bewuster tot aanschaf over kunt gaan. Verder kun je het kind aanmoedigen eens iets anders te proberen. En een Speelotheek leent speelgoed voordelig uit! Vaak wordt er na enkele dagen/weken niet meer met speelgoed gespeeld. Het geleende speelgoed van de Speelotheek breng je dan weer gewoon terug: opgeruimd staat netjes.

Speelgoed voor 0 tot circa 8 jaar

We hebben heel veel speelgoed wat je kunt lenen. Bij de Speelotheek zijn er ruim 7 kasten en een magazijn gevuld met speelgoed! Er is speelgoed voor kinderen van 0 tot 8 jaar. Teveel om op te noemen en voor ieder wat wils!